1.  
    Witam Czy moze ktos mi objasnic na jakiej zasadzie tworzone sa statystyki i "Top-y"? Obecnie korzystam z tego http://sportypal.com/Workouts .Przyjemniej by bylo brac udzial w polskim projekcie. Pozdrawiam
  2.  
    Witam

Troche juz przeanalizowalem.Jesli dobrze rozumiem to statystyki tworzone sa na podstawie wpisow.Nie chce nikogo urazic ale moze to byc niezla "parada oszustow".A moze by tak zapisywac slady na sportypal?Wystarczy telefon z gps.

Pozdrawiam
  3.  
    Jak ktoś chce oszukać, to wsiądzie z GPSem do autobusu, nawet średnia prędkość będzie rowerowo wyglądać ;P
  4.  
    Witam

Taaa... prawda.Ale bedzie chcialo sie komus robic to notorycznie?Tylko dla tego przejedzie w ciagu roku 30k km autobusami?

Pozdrawiam
  5.  
    Nie wszyscy mają GPS, ja np. z tego nie korzystam, wolę papierową mapę, bo nie muszę się martwić ani o baterie ani o to, że mi gdzieś upadnie. I nie wyobrażam sobie za każdym razem brać takiego ustrojstwa na rower, a potem jeszcze podłączać go do kompa i zgrywać ślady.
    Na tej stronie są statystyki z Bikestats, nie widzę najmniejszego sensu przekładania tego na obcy serwer. Jak ktoś oszukuje i jest na pierwszym miejscu to bardzo często to widać. W 95 % na topach są ludzie, którzy są już tu od jakiegoś czasu i nie budzą najmniejszych wątpliwości. Nie widze tutaj żadnego problemu ;)
  6.  
    W czołówce są same wiarygodne osoby, po drugie po co oszukiwać skoro to nie zawody i nagrody za pierwsze miejsce nie ma? Po 3 moim celem jest np. bycie w top100 i nie robi mi różnicy czy przede mną będzie 5 czy 10 oszukujących osób - znam wiele osób jeżdżących dużo więcej ode mnie a nie posiadających blogów na BS.

Poza tym jak się trafiają podejrzane wpisy to jest szybka interwencja i np. ustawiane jest aby statystyki takiego konta nie liczyły się do tych ogólnych. Już tak sytuacja miała miejsce. Wtedy oszust może wpisywać sobie co chce na swoim blogu nie psując innym zabawy :)
  7.  
    Co racja to racja. Każdy prowadzi bloga dla siebie. Ja mam go po to, aby zapisywać i archiwizować swoje wypady a do tego mam ogrom statystyk z których wyciągam różne wnioski. Nie ma sensu oszukiwać bo najbardziej oszukujemy samych siebie tym samym taka osoba się ośmiesza;)