1.  
    +1 dla wilka.

Dodam od siebie, że wspomniany próg "zaliczania" podjazdów powoduje też liczne przekłamania podczas wyznaczania profilu trasy i to nawet w górach. Jako skrajny przypadek mogę podać podjazd pod Orle Gniazdo w Szczyrku (i dalej w górę; dalszy odcinek nazywa się chyba Podmagura - zresztą mniejsza o to ;) ), gdzie wg MapMyRide.com podjazd ma max 14%, a nachylenie mierzone za pomocą Sigmy Rox 8.0 wynosi w pewnym miejscu aż 20% (i jest to wynik powtarzalny). Warto wziąć takie niuanse podczas wypadów, bo można zostać w ręką w nocniku mając za sobą 120 km jazdy i mięśnie po brzegi załadowane kwasem mlekowym ;)
  2.  
    Hmm, wie ktoś jaki próg mają rowerowe Edge od Garmina? Ekran wysokości w pionie mogę przeglądać co 5m w górę [5-10-15 itd], ale czy to świadczy o tym, że taki próg byłby naliczany?
  3.  
    Dobra powiedzcie mi jak obliczyć sumę podjazdów, nie ma takach banerków które same obliczą :)
    Długość podjazdu ma 1,24km najniższy punk ma 5m najwyższy 65m załóżmy że podjechałem pod niego 10 razy. To sumą podjazdu będzie 12,4km czy 650m a może jeszcze jakiś inny wynik?
  4.  
    w powszechnym rozumieniu sumą podjazdów w tym wypadku będzie 600m, i to przy założeniu że podjazd jest jednostajny (nie ma żadnej przełączki) - czyli cały czas 'wspinasz się' z 5m na 65m npm.
    gdyby podjazd wyglądał tak: startujesz z 5m na 50m, potem masz delikatny zjazd na 40m i 'wspinaczkę' na 65m npm - wtedy suma podjazdów wyniosłaby 70 metrów x 10powtórzeń=700m)